Gyanús módon távozott az Index újságírója, aki a kórházi kapacitáshiányról írt cikkeket

Werovszky Veronika 27 napig dolgozhatott a fideszesített lapnál.

Keddre eltűnt az Index impresszumából Werovszky Veronika neve és fotója – utóbbit onnan lehetett könnyen megjegyezni, hogy Werovszky volt az egyetlen a csapatban, akiről maszkban készült portréfotót tettek közzé.

Werovszky Veronika

Az újságíró szerzői adatlapja is elérhetetlenné vált, írásait már csak az Index.hu keresője segítségével lehet megtalálni, valamint a Google keresőben, tárolt változatként.

Werovszky Veronika távozása azért érdekes, mivel idén szeptember elején igazolt a kiüresedett Indexhez, első írása szeptember 2-án, azaz mindössze 27 nappal ezelőtt jelent meg.

Korábban Werovszky neve alatt jelent meg több olyan írás is, ami arról szólt, hogy a koronavírus miatt a kórházak között átcsoportosításokra van szükség, mivel több kórházban nem elégségesek a kapacitások.

A távozó médiamunkás arról is írt: a kisebb sérüléseket továbbra is ellátják a Szent János Kórházban, de ha műtétre van szükség, továbbküldik a betegeket.

A Media1 telefonon utolérte a kevesebb mint egy hónap után távozó indexest, de Werovszky Veronika azt mondta, egyelőre nem kíván nyilatkozni. A lap kérdésére az Indexnél sem kommentálták a fejleményt.

(Media1.hu nyomán)

Valódi Hírek