Orbán: Nagy nyomás lesz a kórházakon a következő hónapokban, de ha az orvosok, ápolók kitartanak, akkor bírni fogjuk

Lelkileg „nagy könnyebbség” volt neki, amikor kiderült, hogy a vírus csak az idősekre veszélyes, a gyerekekre nem – fejtette ki a miniszterelnök a TV2-ben.

A TV2 nevű fakenews-csatorna Tények című műsorának adott interjút Orbán Viktor. A vasárnap este fél hétkor közvetített interjú elején elhangzott, hogy azt szombaton rögzítették.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a járvány felszálló ágában vagyunk, a helyzet nehéz, a kórházainkra nagy nyomás fog nehezedni a következő hónapokban.

Orbán Viktor a TV2 műsorában 2020. szeptember 27-én

A miniszterelnök kifejtette: bár sokkal több a beteg a második hullámban, most mégsem rendelik azokat az intézkedéseket, amelyeket az első hullám idején, és amelyekkel csökkenthetőek lennének a kontaktus-számok és megállítható lenne a járvány.

Az ezzel kapcsolatos felelősséget megpróbálta az emberekre tolni, amikor azt mondta: azért szervezték a nemzeti konzultációt, hogy az emberek döntsenek arról, milyen legyen a védekezés a második hullám idején.

Orbán szerint pedig az emberek azt az üzenetet küldték, hogy „Magyarországnak működnie kell”.

A miniszterelnök úgy látja: ha az egészségügyi dolgozók kitartanak, akkor sikerülni fog a védekezés. Orbán úgy látja: mindenhol van elég orvos és nővér, bár jobb lenne, ha több lenne belőlük.

Az egészségügyi dolgozók átvezényléséről elmondta: az sosem lesz népszerű, de jelenleg nincs más megoldás.

Orbán Viktor szerint „a nyár nagy csábító”, de ősszel az emberek lenyugszanak és sokkal jobban betartják a szabályokat.

Zárásként a miniszterelnök arról beszélt: lelkileg nagy könnyebbség volt neki, amikor kiderült, hogy a vírus csak az idősekre veszélyes, a gyerekekre nem, mert őket sokkal nehezebb kordában tartani.

 

Valódi Hírek