Nyolc koronavírusos dolgozót találtak, lezárták a szegedi szívsebészetet

Egész Magyarországon öt városban van szívsebészeti ellátás, ebből most egy kiesett.

A Magyar Narancs egészségügyi forrásokból származó információi szerint legalább 8 dolgozó fertőződött meg új típusú koronavírussal a Szegedi Tudományegyetem II. számú Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ szívsebészeti osztályán.

Az osztályt lezárták, új betegeket nem fogadhatnak, nem vehetnek fel senkit.

Kérdéses, hogy ezután mi lesz az osztályon fekvő szívműtétre váró, vagy műtött betegekkel, illetve a közel 1,3 milliós lakosságú dél-alföldi régió ellátásával.

Egy, az osztályon fekvő beteg hozzátartozója arról számolt be a Narancsnak, hogy a fertőzött dolgozók mellett 4 ott ápolt betegről is kiderült, hogy elkapta a vírust.

A lap szerint a koronavírust nem a betegek vitték be az egyébként jól felszerelt osztályra, mivel őket csak tesztelés után, negatív eredmény esetén veszik fel.

Magyarországon összesen öt városban van szívsebészeti ellátás: Szeged mellett Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Zalaegerszegen.

A lap az ügy kapcsán elküldte kérdéseit a fenntartó Szegedi Tudományegyetemnek, ám egyelőre nem érkezett rá válasz. Amennyiben ez megtörténik, mi is közöljük az új információkat.

(via Magyar Narancs)

Valódi Hírek