Durvul a helyzet: Vidnyánszkyék név szerint bekérették a sztrájkolók listáját

A sztrájkolók az adatvédelmi hatósághoz fordulnak a szerintük jogsértő kérés miatt.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) sztrájkbizottsága már a harmadik tárgyalást folytatta le pénteken, megegyezés most sem született, a tárgyalások szombaton folytatódnak – írja péntek esti közleményében az SZFE.

Az egyetem dolgozói tegnap két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak, amely alatt az Ódry Színpadon az SZFE mellett kiálló nyilatkozatokat olvasták fel.

Ezzel kapcsolatban most arról számoltak be, hogy péntek reggel a fenntartó kuratórium az egyetem kancellárjától bekérte a figyelmeztető sztrájkban résztvevők név szerinti listáját.

A közlemény szerint a sztrájkbizottság nem értett egyet azzal, hogy ezt a listát kiadják a munkáltatón kívül bárkinek.

Kérték a kancellárt, hogy ezt a tényt jelezze a kuratórium felé, és hívja fel a figyelmüket arra, hogy ezek az adatok kizárólag a bérszámfejtés céljaira használhatók fel, amit nem a kuratórium végez, a bérszámfejtés után pedig törölni kell az adatokat, ugyanis a törvény szerint nem tárolhatóak.

A sztrájkbizottság azt is hozzátette, bejelentést tesznek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, mert szerintük az adatok kikérése is jogszerűtlen, ebből következően sem célja, sem jogalapja nem volt az adatok átadásának.

Az SZFE péntek esti posztját itt találod:

Sztrájktárgyalások, 3. napA mai napon a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága a harmadik tárgyalást…

Közzétette: Színház- és Filmművészeti Egyetem – 2020. szeptember 25., péntek

.

 

Valódi Hírek