A Simonka-nyomozást végigverő három ügyész közül kettő „önként” távozott, egy pedig azért, mert Polt Péter át akarta helyezni

Jogállam, fideszes módra.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő kedden arról posztolt, hogy

„a Simonka-nyomozást végigverő három ügyész közül ketten »önként távoztak«, egy vezető beosztású ügyésznőnek pedig Polt egy másik »fontos« beosztást ajánlott, amit ő nem volt hajlandó elfogadni”.

Hadházy úgy tudja, a harmadikat az addigi rangjához képest jóval alacsonyabb szintre tették volna, ezért lépett ki, bár Polt megjegyzi, hogy lefokozás nem létezik náluk, „inkább megszünteti a státuszt”.

Mint arról mi is beszámoltunk: Simonka György egy önkormányzati ülésen azzal dicsekedett, hogy kirúgtak minden ügyészt, akinek köze volt az ellene folyó nyomozáshoz.

Hadházy szerint Polt Péter legfőbb ügyész „először cáfolta ezt, de úgy tűnik, ha másképp tesszük fel a kérdést, már Simonka hencegésének nagyon is van alapja”.

Hadházy azt írja, Polt Péter írásbeli válasza újabb, nagyon súlyos kérdéseket vet fel. Abban az áll, hogy:

„A felmentett ügyész 2017. májusáig vett részt a hivatkozott nyomozásban, felmentésére több mint két évvel később, 2019. július 31. napján került sor. Az ügyész munkaköre az ügyészségi nyomozás szervezetrendszerének átalakítása miatt megszűnt, az ügyészség az Usztv. 35.§-ának (4) bekezdése alapján a részére másik – szintén nyomozó ügyészségi – munkakörbe való áthelyezést ajánlott fel, az ügyész azonban áthelyezéséhez nem járult hozzá, a felajánlott posztot nem fogadta el.”

Polt azt írta, a Simonka-ügyi büntetőeljárással kapcsolatba kerülő ügyészek közül két ügyész szolgálati viszonya az ügyészek kezdeményezésére történt közös megegyezéssel szűnt meg.

A Simonka-nyomozást végigverő három ügyész közül ketten „önként távoztak”, egy vezető beosztású ügyésznőnek pedig Polt…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. szeptember 22., kedd

.

Kapcsolódó cikkünk:

Simonka: “Azok az ügyészek már ki vannak rúgva, akik az ellenem szóló vádiratot csinálták!”

.

(Hadházy Ákos / 444.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek