260 ezer konzultációs ívet vitt Orbán ablaka elé az ellenzék (+videó)

Bejelentették azt is: októberben százezer embert várnak az MTVA-székházhoz.

Kétszázhatvanezer konzultációs ívet gyűjtöttek össze az ellenzéki pártok, valamint Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők, az íveket csütörtök délután Orbán Viktor ablaka elé vitték a budavári Karmelita kolostorhoz.

A közös sajtótájékoztatón részt vettek a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, az LMP és a Jobbik politikusai is.

Hadházy Ákos közölte: összesen 260 ezer konzultációs ívet hoztak fel a várba, ebből közvetlenül nekik 105 ezret küldtek be az emberek, a többit az ellenzéki pártok és civil szervezetek gyűjtötték össze.

Szél Bernadett elmondta: idén hiába szerették volna, a kormány nem engedte be őket abba a raktárba, ahol a nemzeti konzultációs íveket tárolják, pedig írtak és telefonáltak is ez ügyben Rogánéknak. Ez Szél szerint gyávaság.

A képviselők közölték azt is: október 23-án nagyszabású blokádot terveznek a Kunigunda útján, az MTVA székháza előtt.

Hadházy szerint a cél, hogy menesszék a köztévé igazgatóját és a helyére konszenzusos vezetőt válasszanak, illetve hogy a törvény tiltsa be a fizetett kormánypropagandát.

Ehhez szerinte szükséges, hogy legalább százezer ember jelenjen meg a köztévé székházánál. Ezért a politikus azt javasolta, hogy október 23-át ott ünnepeljék meg – a járványhelyzet miatt maszkban, távolságot tartva, „ha kell, elmegyünk szkafanderben”.

A sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy az íveket egy papír-újrahasznosítóba szállíttatják, az ebből befolyó összeget pedig a képviselők kipótolják és a rászorulóknak adják.

Videó:


.

Valódi Hírek