Jönnek a választások, Orbán elkezd alamizsnát szórni a nyugdíjasoknak

Időzített hízelgés.

Másfél év múlva parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, és a kormány mintha elkezdené a tenyerén hordozni a nyugdíjasokat.

A normál havi kifizetésen felül a következő egy évben ötször kapnak valami pluszt, extrát a havi apanázson kívül a nyugdíjasok.

Idén már biztosan lesz nyugdíjkorrekció novemberben, miután a kormány tavaly – a költségvetés tervezésekor – csak 2,8 inflációval számolt, de január és augusztus között 4 százalékos pénzromlást mértek, a nyugdíjas kosárnál pedig 4,3 százalékot – írja a napi.hu.

Ezen kívül lesz még normál nyugdíjemelés jövő év elején, februárban jön a plusz egyheti nyugdíj, továbbá jön a prémium is.

Így néz ki a menetrend:

  • 2020. novemberében 1,5 százalékos pótlólagos nyugdíjemelés januárra visszamenően a 2020. január-augusztus hónapokban mért 4,3 százalékos nyugdíjas infláció alapján
  • 2021. januárjában 3 százalék inflációs nyugdíjemelés,
  • 2021. februárjában egyheti (azaz egyhavi ellátás 25 százalékának megfelelő) plusz nyugellátás a 13. havi nyugdíj visszaépítésének első lépéseként
  • 2021. novemberében nyugdíjprémium, ha a GDP 2021. évi növekedése meghaladná a 3,5 százalékot – a költségvetési törvény tervezete szerint a növekedés mértéke 4,8 százalék lesz
  • 2021. novemberben nyugdíjemelési korrekció, ha a 2021. január-augusztus hónapokban mérendő tényleges áremelkedés mértéke meghaladná a 3 százalékot.

(napi.hu / 24.hu)