Kiderült: Még a fideszesek nagy többsége is ellenzi az iskolaőrséget (+videó)

Még a Fidesz-szavazók sem akarják, hogy iskolázatlan, hatalommániás szociopaták az ő gyerekeiken éljék ki a hajlamaikat.

Nem tartja helyesnek a lakosság 73 százaléka azt, hogy az idei tanévtől bilinccsel, gumibottal, gázspray-vel felszerelt iskolaőrök is fegyelmezhetik a diákokat egyes oktatási intézményekben – derült ki a Závecz Research reprezentatív közvélemény-kutatásából, amit a Népszava ismertet.

Az iskolaőri rendszert az emberek 22 százaléka támogatja, s csak 5 százalék volt azok aránya, akiknek nem volt határozott álláspontja.

Az iskolaőrség támogatottságát a felmérés szerint az iskolai végzettség és a pártszimpátiák határozzák meg.

Minél magasabb képzettségű valaki, annál kevésbé támogatja a diákok esetleges rendreutasítását fizikai eszközökkel, de még az alapfokú végzettségűek körében is csak 25 százalék ért egyet ezzel.

A középfokú végzettségűek 75, a diplomások 79 százaléka utasítja el a gumibotos szigort.

grafikon: Népszava

A felmérés kapcsán Bősz Anett, a Liberálisok elnöke, a DK frakcióvezető-helyettese aláhúzta: ez azt jelenti, hogy átlagosan

4-ből 3 ember ellenzi

hazánkban az iskolaőrséget, ez az arány a nők körében még magasabb: 79 százalékuk utasítja el az iskolaőrök jelenlétét az oktatási intézményekben, a fideszes szavazóknak pedig több mint a kétharmada.

Bősz közölte: a DK és a Liberálisok szerint a felmérés alapján a legfőbb tanulság, hogy a Fidesz már meg sem próbálja meghallgatni azokat, akik a legtöbben vannak idehaza.

„Mi, európai magyarok úgy látjuk: agresszióra nem lehet agresszióval válaszolni, a megoldás mindannyiunk közös feladata, amit nem lehet iskolaőrökre hárítani.”

– mondta a politikus.


.

Valódi Hírek