Mesterházy: Az MSZP válasszon olyan vezetést, amelynek van önbizalma és képes a bátor cselekvésre!

A politikus azt ígéri: kihúzná a mostani 5-6 százalékos gödörből a pártot.

Mint ismert: elindul az MSZP társelnöki posztjáért Mesterházy Attila (a szocialista párt az LMP „sikerén” felbuzdulva az elnöki rendszerről átáll a társelnöki rendszerre, mostantól egy férfi és egy női társelnököt választanak maguknak).

Mesterházy az eddigi megszólalásaiban leginkább azt hangsúlyozta, hogy a jelenlegi vezetés mellett történelmi mélypontra süllyedt az MSZP (ami igaz: 5-6 százalékon mérik őket), ő pedig egyszer már pártelnökként megduplázta a szocialisták támogatottságát: 2010 és 2012 között 16 százalékról 32 százalékra.

Mesterházy Attila hétfőn egy újabb Facebook-posztban érvel saját maga mellett. Ebben azt írja: karakteres, határozott MSZP-re lenne szükség, amelynek van önbizalma és képes a bátor cselekvésre.

Mesterházy azt írja:

„MINDENKI A FEDÉLZETRE!

Fontos feladat vár az MSZP-re az elkövetkező hónapokban, években. Olyan vezetést kell választania, amely képes hitelesen és karakteresen képviselni a magyar baloldal értékeit, hagyományait az ellenzéki összefogás során.

Ne legyen kétségünk afelől, hogy karakteres, határozottan cselekvő MSZP nélkül nincsen valódi baloldali képviselet. Ehhez azonban szükség van mindenki munkájára, részvételére.

Most nem azzal kell foglalkoznunk az MSZP-n belül, ami szétválaszt minket, hanem azzal, ami összeköt. Ha nem vagyunk erre baloldali pártként képesek, akkor az ellenzéki együttműködésben sem tudunk majd hatékonyan részt venni, ahol sokkal nagyobbak az ideológiai, világnézeti távolságok.

Az MSZP állami és helyi kormányzati és kampánytapasztalata, országos szervezete, önkéntesei nélkül nincsen kormányváltás. Mint oly sokszor, a magyar baloldalnak újra történelmi feladata van!

A liberális, zöld és nemzeti pártok mellett képviselnünk kell annak a 4 millió magyar embernek az érdekét, akik már lemondtak arról, hogy bárki meghallgassa a szavukat, akik kiszolgáltatottak, akik nem mennek el szavazni, akik utoljára 30 éve voltak családostul a Balatonnál.

Tíz év alatt sokat változott az MSZP szavazótábora, de ha nem is vagyunk a szó szakmai értelmében néppárt, mi mindig a nép pártján állunk.

Tegyük tehát félre a nézeteltéréseinket és válasszunk egy olyan szocialista vezetést, amelynek van önbizalma és képes a bátor cselekvésre az MSZP, a magyar baloldal és az ellenzéki összefogás, azaz a siker érdekében!”

MINDENKI A FEDÉLZETRE!Fontos feladat vár az MSZP-re az elkövetkező hónapokban, években. Olyan vezetést kell…

Közzétette: Mesterházy Attila – 2020. augusztus 31., hétfő

.

Kapcsolódó cikkünk:

Mesterházy: “Remélem, hogy Kunhalmi Ágnes demokrata, és érti, hogy a verseny demokratikus alapkövetelmény” (+videó)

.

Valódi Hírek