Mesterházy: „Remélem, hogy Kunhalmi Ágnes demokrata, és érti, hogy a verseny demokratikus alapkövetelmény” (+videó)

A politikus hangsúlyozta: 2010 és 2012 között egyszer már megduplázta az MSZP támogatottságát, most újra erre készül.

Történelmi helyzetben vagyunk, történelmi a felelősségünk is – jelentette ki Mesterházy Attila a HírTV hétfő esti élő műsorában.

Az MSZP társelnöki pozíciójára is pályázó politikus kiemelte:

a szocialistáknak még soha nem volt olyan alacsony a támogatottsága, mint most.

Mesterházy közölte: azzal az ambícióval lép fel, hogy ezen radikálisan javítson. Emlékeztetett rá, hogy ő 2010 és 2012 között egyszer már megduplázta a párt támogatottságát,

16 százalékról 32-33 százalékra.

A politikus szerint nagy lesz a felelősség a mostani MSZP-kongresszuson, hogy hogyan döntenek.

A kérdésre, hogy győzelme esetén kikkel tudna párton belül együttműködni, Mesterházy elmondta: mindenkire szükség lesz, senkinek az erőforrásait nem szabad parlagon hagyni.

„Nem érdemes tovább szeletelni az MSZP-t, mert már nincs hova”

– fogalmazott, célozva arra, hogy a jelenlegi pártvezetés alatt 5-6 százalékra csökkent a szocialista párt támogatottsága.

A riporter felvetésére, hogy a női társelnöki pozícióért induló Kunhalmi Ágnes próbálja magát Tóth Bertalan jelenlegi pártelnökhöz kötni, mintha csak csomagban lehetne róluk szavazni, Mesterházy elmondta: győzelme esetén teljesen jól tudna „Kunhalmi Ágival” dolgozni, hiszen több mint 10 éve ismeri, sőt, Kunhalmi az ő hívására kezdett el politizálni.

Mesterházy hangsúlyozta:

„ha kizárólagosság alapján menne a történet, akkor egyszemélyben maga Kunhalmi Ágnes el tudná dönteni, hogy ki legyen az MSZP férfi és női társelnöke”.

Mesterházy Attila elmondta: feltételezi Kunhalmiról, hogy egy demokrata politikus, aki érti, hogy a verseny egy demokratikus alapkövetelmény. Ha kialakul egy verseny a férfi társelnökök között, akkor rá kell bízni a kongresszusra, hogy döntsenek.

Mesterházy kissé szarkasztikusan úgy fogalmazott:

„Ennél egyszerűbb lett volna, ha beírják az alapszabályba, hogy ki indulhat és ki nem indulhat név szerint, és akkor nem lennének ilyen problémák.”

Hozzátette: a versenynek helye van a szocialista pártban, és minden MSZP-politikusnak kötelessége, hogy a kongresszus döntését elfogadja.

A beszélgetést >>ITT TUDOD<< megnézni.

Valódi Hírek