Gyurcsány: Nem kizárt, hogy Dobrev Klára lesz a DK miniszterelnök-jelöltje

Megérett az ország egy női vezetőre?

Gyurcsány Ferenc az eheti HVG-ben a lap kérdésére úgy válaszolt: „nem kizárt”, hogy Dobrev Klárát indítja a Demokratikus Koalíció a miniszterelnök-jelölti ellenzéki előválasztáson.

Ha így lesz, akkor Dobrev Klára az első baloldali jelölt, akiről tudunk, hogy elindul a megmérettetésen.

Korábban a jobboldali-konzervatív Márki-Zay Péter már jelezte, hogy szintén elindulna az ellenzéki előválasztáson, amely a közös miniszterelnök-jelölt kiválasztásáról szól majd.

A HVG megkérdezte Fekete-Győr Andrást is, aki azonban még nem döntötte el, hogy ő maga indul-e a megmérettetésen. Fekete-Győr annyit viszont elárult, hogy a Momentumban politikus indításában (azaz nem kívülről érkező, civil jelöltben) gondolkodnak.

Mesterházy Attila az MSZP részéről azt mondta a lapnak, hogy pártjának most súlyához illően „szerénynek kell lennie”, nem kell feltétlenül miniszterelnök-jelöltet állítania.

Mint arról beszámoltunk: a párt jelenlegi vezetése viszont azzal haknizik, hogy Karácsony Gergelyt akarják indítani miniszterelnök-jelöltként. Karácsony azonban az ATV csütörtök esti műsorában világossá tette: ő most Budapestre akar koncentrálni, és azt üzente az MSZP-nek, hogy minden tisztelete mellett, gondolkodjanak más jelöltben.

Kapcsolódó cikkünk:

Attól rettegnek a Fidesz-médiában, hogy női kihívója lesz Orbán Viktornak

.

(hvg.hu)

Valódi Hírek