A magyar „közmédia” nem, a német viszont részletesen foglalkozik Szijjártó gyanús nyaralásával

Korrupciót emlegetnek. Vajon miért?

Részletes cikkben foglalta össze a német közmédia oldala, a Deutsche Welle (DW) Szijjártó Péter korrupciógyanús jachtozását.

Úgy vélik: a magyar külügyminiszter adriai hajóútja nem csak azért lehet kínos, mert az utazás napjaiban Szijjártó oldalára folyamatosan olyan fotókat töltöttek fel, melyekből arra lehetett következtetni, hogy a miniszter épp nagyban dolgozik.

Ennél is komolyabb az ügy korrupciós vetülete. A DW összefoglalja, hogy a 21 millió eurót érő jacht azé a Szíjj Lászlóé, akit Orbán oligarchái közé szokás sorolni és pár év alatt lett az ország egyik leggazdagabb embere.

Felidézik azt is, hogy Szijjártó a hajót nem nagyon tudta volna kibérelni az ismert vagyoni helyzete alapján, ha pedig a hajó tulajdonosának meghívására vett részt az úton, azzal megsérthette a magyar korrupcióellenes szabályokat.

Megemlítik azt is: egyelőre ezek a történetek semmiféle következménnyel nem jártak.

Csütörtökön amúgy a magyar közmédia is elcsípte az épp Berlinben járó Szijjártó Pétert, de nem jutott eszükbe rákérdezni a korrupciógyanús történetre.

A hirado.hu oldalon egyetlen találat utal csak a horvátországi útra. Igaz, ott Menczer Tamás külügyi államtitkár hazudja azt, hogy Szijjártó a nyaralása alatt is dolgozik. A jachtról egy szó sincs.

Korábbi cikkünk a témában:

Itt a teljes videó: Mint egy zárlatos robot, úgy hajtogatta Szijjártó a süket mantrát a luxusjachtozásáról

(444.hu)

Valódi Hírek