Órákig kell a szabad ég alatt várakozniuk a rákbetegeknek a debreceni klinikán

A magyar egészségügy világszínvonalú. Ja, nem.

A Debreceni Egyetem onkológiai részlegén a kezelésre várók órákat állnak a szabadban, hogy bejussanak az épületbe – mondta a Népszavának Köteles László, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye önkormányzat egyik képviselője, aki reggel kilenckor állt be a sorba, és akkor már legalább hetvenen voltak előtte.

A képviselő március óta jár ide kezelésre, és többször szóvá tette az embertelen körülményeket az intézmény vezetésének.

„Nem csak most, a hosszú hétvége után voltak ennyien, hanem minden egyes alkalommal, ahányszor csak kezelésre jött” – tette hozzá.

Elmondása szerint a daganatos betegek, köztük sokan erős fájdalmakkal, leromlott fizikai állapotban állnak olykor két-három órát csak azért, hogy a regisztrációs pulthoz eljussanak.

Bár mindenki időpontot kap, valójában csak a napot jelölik ki a betegeknek, az ellátást akkor kapják meg, amikor sorra kerülnek. Aki bejut, annak egy két méter széles, levegőtlen folyóson kell ácsorognia másik száz beteggel.

A lap megkereste a Debreceni Egyetemet, de csak annyit reagáltak: a rektor az elmúlt napokban „elrendelte a helyzet felmérését”.

(Népszava)

Valódi Hírek