Az oroszok szerint Navalnij nem Oroszországban lett megmérgezve

A németek szerint egyértelmű a mérgezés.

Alekszej Navalnij, az orosz ellenzék legismertebb alakja csütörtök reggel lett rosszul egy Moszkvába tartó repülőn. Sajtótitkára szerint aznap rosszullétéig csak egy kávét ivott, a meleg italban gyorsabban felszívódó méreggel mérgezhették meg.

Omszkban került kórházba, később Berlinbe szállították kezelésre. Ott a tesztek mérgezésre utaló jeleket találtak.

Az omszki kórházban is elvégezték azokat a teszteket Alekszej Navalnijon, mint Berlinben, de az oroszországi eredmények negatívak lettek

– jelentette ki orosz hírügynökségeknek Alekszandr Szabajev, aki egyben Omszk megye főtoxikológusa is.

Különös az orosz álláspont annak fényében, hogy egy orosz illetékes szerint „a német orvosok az orosz orvosok által előírt gyógyszerekkel folytatják Navalnij kezelését, hiszen a politikus már az omszki kórházban is azonnal kapott atropint„. Ezt a gyógyszert azonban épp mérgezések kezelésére használják.

Eközben sem a tüntetők, sem Lukasenko elnök nem enged, így egyre kevesebb az esély arra, hogy Fehéroroszországban gyors megoldás szülessen az augusztus 9-én elcsalt elnökválasztás után kialakult helyzetre.

A Lukasenko távozását, vagy legalábbis egy valóban szabad választás lebonyolítását követelő tüntetők viszont a fenyegetések és a hatalom brutális fellépésének ellenére is továbbra is bátran és békésen tüntetnek.

Valódi Hírek