A Fidesz egy kamuindokkal megfellebbezte a borsodi ellenzéki jelölt indulását

Jakab Péter kiakadt.

Péntek 16 órakor, a fellebbezési határidő lejárta előtt pár perccel a Fidesz megfellebbezte, hogy Bíró László, az ellenzék közös jelöltjeként elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókörzetében – írta közleményében Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

A politikus szerint az indok az, hogy a Fidesz szerint valójában nem Jakab Péter a Jobbik elnöke, mert ugyan Jakabot január 25-én megválasztották, azonban a bíróság ezt még nem vezette át a birosag.hu-ra.

Annak ellenére, hogy Jakab július 9-én megkapta az erről szóló végzést – állítja a politikus.

„A Fidesznél tehát összeültek, és kitalálták, hogy a jobbikos Bíró László így nem indulhat el összellenzéki jelöltként az időközi országgyűlési választáson.

Ezzel a lépéssel Orbán Viktor és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére, oda, ahol az ellenzéket adminisztratív eszközökkel próbálják meg eltiltani a választáson való részvételtől. Borsodban most ez történik”

– írta a Jobbik elnöke, aki reméli, hogy a választási bizottság másként fog dönteni és zöld utat adnak Bírónak és az ellenzéknek.

Az időközi választást Koncz Ferenc fideszes politikus halála miatt írták ki: kormánypárt Koncz Ferenc fidelitaszos lányát, Koncz Zsófiát indítja, míg az ellenzék Bíró Lászlót, aki a napokban bocsánatot kért a korábbi problémás megnyilvánulásai miatt.

Jakab Péter teljes posztját itt találod:

Lukasenka se csinálná jobban: Orbán kizáratná az ellenzéket az időközi választásból❗️ ▶️Péntek 16 óra, vagyis a…

Közzétette: Jakab Péter – 2020. augusztus 21., péntek

.

Valódi Hírek