Kitüntetik Müller Cecíliát „emberi helytállása, keresztény hitvallása, szakmai tudása és áldozatos tevékenysége” miatt

Az Operatív Törzs első évadában nyújtott teljesítményéért.

Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazzák Müller Cecília országos tisztifőorvost.

Spányi Antal megyés püspök, a civil elismerés kuratóriumának elnöke elmondta: a kitüntetés 2004-es alapításakor a Szent István-i értékrend hangsúlyozása volt a cél, hogy olyan ember kapja a díjat, aki életével és tevékenységével is példát tud mutatni az egész magyar társadalomnak.

Az idei díjazottnak, Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a népegészségügy érdekében végzett munkája joggal váltott ki elismerést az egész magyar társadalomban” – hangsúlyozta a kuratórium elnöke, aki példaértékűnek nevezte a tisztifőorvosnak a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállását.

A hivatalos indoklás szerint „Müller Cecíliát emberi helytállása, keresztény hitvallása, szakmai tudása és áldozatos tevékenysége egyaránt méltóvá tette az Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetésre” – jelentette ki Spányi Antal.

Amúgy Müller Cecília a napokban arról beszét: az illegális migránsok a jelenleg vörös besorolású országokból érkeznek, és hiába próbálnak kollégáival azon dolgozni, hogy a vírus előtt járjanak, munkájukat megnehezítik ezek az emberek.

Hozzátette: „számos olyan betegséget is hordozhatnak szervezetükben a migránsok, amik hazánkban már nem fordulnak elő, a védőoltásokkal ugyanis sikerült terjedésüket megakadályozni.”

Valódi Hírek