Újfajta internetes csalásra figyelmeztet az OTP: Csányi Sándornak tulajdonított nyilatkozatokkal ígérnek „szolgáltatást”

A bank büntetőfeljelentést tesz.

Álhírbe csomagolva, Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának tulajdonított nyilatkozatokkal próbálják felhívni a figyelmet egy kriptovalutával kapcsolatos „szolgáltatásra” internetes csalók – hívta a fel a figyelmet közleményében az OTP Bank.

A csalók visszaélnek Csányi Sándor nevével és arcképével, a helyenként gyenge magyarsággal készült írásokban olyan nyilatkozatokat tulajdonítanak neki, amelyeket soha nem mondott, és amelyektől a bank vezetője a leghatározottabban elhatárolódik.

A visszaélés elsősorban a közösségi médiában terjed.

Az OTP Bank fokozott óvatosságra inti a felhasználókat és javasolja, hogy a Csányi Sándor arcképével és hamisított nyilatkozataival népszerűsített, kriptovalutával kapcsolatos internetes hivatkozásokra, cikkekre ne kattintsanak rá. Ezek a hamisított internetes tartalmak amellett, hogy egy pénzügyi csalás részét is képezhetik, informatikai-biztonsági kockázatokat is jelenthetnek.

Az OTP Bank védeni kívánva minden lehetséges károsultat, az ügyben büntetőfeljelentést tesz.

Valódi Hírek