Őszödözéssel és fejre állított Gyurcsány-plakáttal szállt bele a DK-ba Fekete-Győr András

Kezdenek eldurvulni a folyamatok.

Pénteken sem csillapodtak a kedélyek a gödi ellenzéki belháborúban, ahol a momentumos Balogh Csaba polgármester áll szemben a szövetséges pártok (DK, LMP, Jobbik) képviselőivel.

Az ellenzéki pártok leginkább Balogh Csaba diktatórikus vezetési stílusára panaszkodnak, felemlegetnek egy túlárazott útfelújítást, valamint azt, hogy a momentumos polgármester fideszes káderekkel töltötte fel a városházát.

A momentumosok eközben azt sérelmezik, hogy a testület felülvizsgálta Balogh Csabának a járvány idején egyszemélyben meghozott döntéseit, azok döntő többségét visszavonva, továbbá fegyelmi eljárást indítottak Balogh ellen, akit fel is függesztettek a munkavégzés alól.

A DK kedden este nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amely szerint Balogh Csaba arra tett javaslatot, hogy fideszes, momentumos vagy független alpolgármesterre cseréljék a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit.

A Momentum tagadta, hogy a polgármesterük ilyenre készült volna, és manipulációval vádolták meg a DK-t. Emellett közzétették a hangfelvétel egy másképp megvágott változatát.

A momentumos hangfelvételből hiányzott az a rész, ahol Balogh Csaba a három alpolgármester-jelölt nevének felsorolása után arról beszél, hogy „közülük tudnék választani olyan embert, akikben megbízom annyira, hogy rá tudjam bízni a helyettesítést”.

Benne van viszont egy olyan rész, ahol azt mondja: reméli, hogy nem (a fideszes) „Pintér Gyuriban” bíznak a legjobban a képviselő-testület tagjai.

Csütörtökön megszólalt az ügyben Hives Gábor, a gödi városháza jobbikos képviselője is, aki arról számolt be, hogy a szerdai testületi ülésen a Fidesz korábbi polgármestere elismerte, hogy Balogh Csaba tárgyalást kezdeményezett vele arról, hogy leváltsa a DK-s és LMP-s alpolgármestereket, és a helyükre a Fidesz képviselőjét tegye.

Hives szerint ezzel „gyorsan eldőlt, hogy melyik oldalnak volt igaza az ügyben”.

Csendben megjegyezném a tegnapi országos médiában is megjelent hírek kapcsán , hogy az esti testületi ülésen a…

Közzétette: Gabor Hives – 2020. augusztus 6., csütörtök

.

Pénteken Gyurcsány Ferenc is megszólalt: posztjában azt hangsúlyozta, hogy „a demokratikus ellenzék sok száz települést vezet okosan, eredményesen”, azonban egy-két helyen az együttműködésből sajnos veszekedés, csúnya háborúskodás lesz.

Gyurcsány szerint a konfliktust helyben kell tartani, és óvni kell magunkat attól, hogy a politika helyi betegsége megfertőzzön mindent.

A DK elnöke arra kéri a gödieket: „mielőbb zárják le a vitát, a veszekedést, az egyre fájóbb háborút.”

Erre reagált egy meglehetősen váratlan poszttal Fekete-Győr András: a Momentum elnöke egy balatonőszödi helységnévtábla előtt készült szelfit, valamint egy fejre állított Gyurcsány-plakátról készült képet osztott meg.

A kép alatt arról írt, hogy szerinte a DK-nak mielőbb át kellene gondolnia a szerepét „nemcsak az ellenzéki együttműködés, de a magyar politikai kultúra gyökeres megújítása szempontjából is”.

A Balatonőszödre való utalást eddig kizárólag a Fidesz használta fegyverként Gyurcsány ellen.

Emlékeztetőül: az akkor kormányon lévő Gyurcsány Ferenc 2006-ban egy Balatonőszödön tartott beszédében lényegében megfenyegette az MSZP-frakciót, hogy vagy megtisztítják a pártot a korrupciótól és megreformálják az országot, vagy ha ehhez túl gyávák, akkor „ahhoz másik madám kell”.

A helyzet súlyosságát és a változtatás szükségességét érzékeltetve Gyurcsány szándékosan túlzó szavakkal ostorozta a múltat („nem csináltunk semmit négy évig”, „hazudtunk reggel, éjjel, este”), ezeket a mondatokat forgatta ki a szövegkörnyezetéből a fideszes propagandagépezet és fordította Gyurcsány ellen.

Az ellenzéki együttműködés egyik feltétele: NEM MANIPULÁLUNK hangfelvételt tisztességes emberek lejáratása céljából….

Közzétette: Fekete-Győr András – 2020. augusztus 7., péntek

.

FRISSÍTÉS:

FRISS: Gyurcsány bekommentelt Fekete-Győr őszödözős fényképe alá

.

Valódi Hírek