Kiválasztották az ország tortáját – erre a kormányszóvivő azt mondta: rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet

Hogy jön ez egy tortához? Elmondjuk.

Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet” – mondta a kormányszóvivő kedden Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón.

Hogy jön ez egy tortához? Elmondjuk.

Szentkirályi Alexandra közölte: a koronavírus-járvány során „mi magyarok bebizonyítottuk, hogy bármikor képesek vagyunk összefogni, erőt meríteni mások kitartásából, és erőt adni azoknak, akik a leginkább rászorulnak„.

Emlékeztetett arra, hogy idén a koronavírus-járvány miatt az augusztus 20-i ünnepi programok nagy része elmarad.

Erről itt írtunk bővebben:

Döntött a kormány: mégsem tartják meg az augusztus 20-i tűzijátékot

Egy belföldi nyaraláson azonban érdemes felkeresni azokat a pékségeket, cukrászdákat, ahol ország tortáit, a Szent István-napi kenyeret meg lehet kóstolni – mondta a kormányszóvivő.

Arról épp nem beszélt, hogy kinek nem jut erre pénze.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke bejelentette: a 14. alkalommal meghirdetett Magyarország tortája versenyt idén a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda

Curiositas

– magyarul kíváncsiság, különleges – tortája nyerte, amelyet Füredi Krisztián készített. A torta fő összetevője a mogyoró, a mandula és a csokoládé, és a birsalma.

Nándori László, a Magyarország cukormentes tortája verseny zsűrijének elnöke elmondta: az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közreműködésével meghirdetett versenyen a Szentivánéji Álom nyerte el a Magyarország cukormentes tortája címet.

A két győztes tortát augusztus 19-étől az ország számos cukrászdájában árusítják majd.