Mi történt? Kiakadt Orbánék legújabb húzásán a fideszes zenész

Repedezik a fal.

Ha a patológiás Nagy Feró – Pataky Attila – Szikora Róbert hármast nem számoljuk, akkor nehéz lenne Szandiéknál nagyobb Fidesz-támogatókat találni a magyar zenészvilágban.

Most mégis Szandi férje, Bogdán Csaba akadt ki a kormány legfrissebb döntése miatt.

Mint megírtuk: csütörtökön Gulyás Gergely kancelláriaminiszter jelentette be, hogy a kormány augusztus 15. után is meghosszabbítja a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó tilalmi szabályokat, azaz augusztus 15. után sem lehet fesztiválokat, 500 főnél nagyobb zenei rendezvényeket tartani.

(Ugyanez a tilalom azonban nem vonatkozik például a focimeccsekre.)

Bogdán Csaba csütörtökön a közösségi oldalán fakadt ki a kettős mérce miatt.

Azt írja:

A mai bejelentés kapcsán néhány gondolat tárgyilagosan, leszögezve azt, hogy számomra is az emberek egészsége a legfontosabb!

Ha továbbra sem dolgozhatnak a zenészek, technikusok, szervezők stb., akkor miért kell júliustól újra járulékot fizetniük? Mi után, ha nincs bevételük?

Ha be van székezve egy hely és minden széken ülnek távolságtartás nélkül akár 2-3 ezren /pl. Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Városmajori Szabadtéri Színpad, cirkuszok/ és az járványügyi szempontból nem kockázatos, akkor miért nem lehet 500 fő fölötti koncertet, rendezvényt tartani más helyszíneken úgy, hogy beszékezik a nézőteret, vagy akár kordonokkal elválasztani 100-200-as csoportokban helyezik el a nézőket?

Vajon mi az oka ennek a különbségtételnek? Az is furcsa, hogy ha állnak a nézők akkor az „zenés-táncos rendezvény”, ha ülnek szorosan egymás mellett székeken, akkor az már nem az és azt engedélyezik.

Miért nem lehet úgy kezelni a bajt, mint több más országban, hogy dokumentálni kell a tavalyi, vagy az idén elmaradt fellépések, koncertek számát szerződésekkel, számlákkal és annak arányában állapítanák meg a kompenzálás mértékét?

A Magyar Turisztikai Ügynökség a legelhivatottabb szakmai szervezet arra, hogy a magyar zenésztársadalom elkeserítő helyzetét koordinálja, menedzselje? Vajon milyen rálátásuk van nekik erre a szakmára?

Ha zárt térben működhetnek szórakozóhelyek összezsúfolt 3-400 emberrel, az mennyivel biztonságosabb, mint egy tízszer ekkora területen megtartott szabadtéri rendezvény kordonozva mondjuk 1000 nézővel?

A problémakör sokkal összetettebb annál, hogy egy igen-nem válasszal lehessen eldönteni az engedélyezést.

Részletes szabályozással igenis életben lehetne tartani ezt a szférát is. Ez sajnos most sem történt meg. Az idő pedig ellenünk dolgozik.

A mai bejelentés kapcsán néhány gondolat tárgyilagosan, leszögezve azt, hogy számomra is az emberek egészsége a…

Közzétette: Csaba Bogdán – 2020. július 30., csütörtök

.

Valódi Hírek