Megvan, ki lesz az „új” Index főszerkesztő-helyettese

Korábban volt már lapnál, aztán átpártolt az Origóhoz.

Tevan Imre, az Index egykori főszerkesztő-helyettese, az Origo korábbi felelős szerkesztője visszatér az Indexhez, ő lesz a lap egyik főszerkesztő-helyettese – vette észre a 24.hu az újságíró Facebook-bejegyzésében, amelyben többek között arról ír, hogy „nyilván sokan azt fogják gondolni, hogy mocskos áruló vagyok„.

Tevan 2011-ben távozott az Indexből, 2014-ben került az Origo gazdasági rovatába, majd hamar felelős szerkesztő lett.

Tevan az Origóhoz azután került, hogy politikai nyomásra felmondtak Sáling Gergő akkori főszerkesztőnek, és ezután a szerkesztőség nagy része távozott – emlékezet a lap.

Tevan szerint a legegyszerűbb azt gondolni, hogy az Index szerkesztőségével valamilyen előre kitalált mesterterv végzett, és

ha azt nézzük, hogy milyen országban élünk, és ha a körülményeket vesszük figyelembe, ez akár lehetne is az igazság”.

De ő biztos abban, hogy

„a két fél (a szerkesztőség és az alapítványi elnök) egymás lépéseire olyan válaszlépéseket adott, ami végül az egyikőjük által sem kívánt eredményre vezetett, hiszen mindketten meg akarták őrizni a független Indexet, sőt tulajdonképpen mindketten kompromisszumkészek voltak, csak nem mindig ugyanabban és ugyanakkor.

Azt írja, ezzel együtt nagyon sokat gondolkozott azon, hogy újra elvállalja-e azt a főszerkesztő-helyettesi pozíciót, amiből csaknem egy évtizede kirúgták.

Hozzáteszi: szerződése titoktartási klauzulájába beleírják, hogy arra az esetre nem vonatkozik, ha a tartalomba kívülről politikailag beleavatkoznak.

Írását az alábbi bejegyzés alatt egy kommentben lehet elolvasni:

Valódi Hírek