Több százmilliós adócsalás gyanújával vittek el egy szegedi képviselőt

A férfi világbajnok kenus.

„Megdöbbenve értesültünk Joób Márton ügyéről, amiről semmilyen ismeretünk nem volt, és amelynek semmi köze nincs képviselői munkájához. Reméljük, hogy a vállalkozói tevékenységével kapcsolatos hír nem igaz, és tisztázza magát a vádak alól” – közölte a szegedi önkormányzat, miután több százmillió forintos áfacsalás gyanújával őrizetbe vette a NAV Joób Mártont, az Összefogás Szegedért önkormányzati képviselőjét.

A NAV az üggyel kapcsolatban az MTI megkeresésére annyit válaszolt, hogy folyamatban lévő ügyben nem nyilatkozhatnak.

A 24.hu az üggyel kapcsolatban felidézte, hogy a szegedi Fidesz alelnöke már 2019 októberében arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy információik szerint a NAV számlavásárlás ügyében indított vizsgálatot Joób cége ellen.

A 11 gyerekes Joób Márton világbajnok kenus.

Joób az önkormányzatnál család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnokként is dolgozott. 2018-ban az MSZP–Párbeszéd jelöltjeként indult az országgyűlési választáson, ám alulmaradt a Fidesz jelöltjével szemben. A 2019-es önkormányzati választáson az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben nyert egyéni mandátumot.

Joób Márton esetleges letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

Joób jelenleg három cégben tulajdonos, kettőben a feleségével együtt. Azt nem tudni, hogy a NAV-vizsgálat melyik céggel vagy cégekkel kapcsolatban zajlik, az önkormányzat közleménye azonban egyértelműsíti, hogy a vizsgálat a képviselő vállalkozói tevékenységével, és nem politikai munkásságával van összefüggésben. Az egyik cég reklámozással, a másik futárpostai tevékenységgel, a harmadik számítógépes programozással foglalkozik.

Valódi Hírek