Ilyen is van: „Mészáros Lőrinc” a „magánvagyonából” jótékonykodik

A résztvevőktől ezer forintos hozzájárulást kér.

Kétszázmillió forint értékű „jótékonysági” felajánlásnak köszönhetően 3200 nehéz helyzetben élő, egyszülős család és nagycsaládos nyaralhat a Mészáros-csoport jóvoltából – számol be a Mészáros Lőrinchez köthető kezdeményezésről a Magyar Nemzet.

A családok a félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels szállodáiban és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek Zalakaroson, Gyulán és a Balaton partján. A Magyar Nemzet szerint az „üdültetés kétszázmillió forintos költségét Mészáros Lőrinc finanszírozza a cégcsoport jótékonysági programjának részeként.”

Az jó kérdés persze, hogy ez a cégcsoport valójában kié.

A résztvevő családoknak jelképes, ezerforintos befizetéssel kell hozzájárulniuk az üdüléshez. Tóth Krisztina, a Mészáros-csoport kommunikációs igazgatója azt mondta: a cégcsoport karitatív tevékenysége a gyermekekre fókuszál.

Ezért álltunk eddig is számos, az ő javukat szolgáló kezdeményezés mögé, legyen szó külföldi gyógykezelésről, életmentő kórházi berendezésről vagy a gyermekek korai élettani károsodását felismerő laboratórium létrehozásáról„.

Valódi Hírek