Orbán már megint össze-vissza beszél: Szerinte a kormánya egyszerre jobboldali és baloldali

És persze ideológiamentes és nemzeti. És mindez egyszerre.

A koronavírus-járvány első hullámát legyőztük, és ha az egészségügy jól végzi a dolgát, nem lesz második hullám – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádióban. Ugyanakkor figyelmeztetett: mivel nincs vakcina, nem mindegy, hova mennek a magyarok nyaralni.

A járvány legyőzéséről az egyik szakértője másként vélekedik, sőt, tegnap még maga sem ezt hitte, erről részletesen itt írtunk.

Obrán már megint azzal jött: mivel lecsengett a járvány, ismét a migráció a fő veszélyforrás – idézi szavait a Népszava.

Ismét felvázolta a vízióját, hogy Európát immár nem a Nyugat, hanem a közép-európai országok vezetik Németországgal együtt. – „Velük egyetlen egy kérdésben, a migrációban nem értünk egyet, mert a németek a népesség- és munkaerőhiányt a bevándorlókkal akarják megoldani, mi nem, mi keresztény megoldáson gondolkodunk” – mondta.

Nekünk magyar gyerekek kellenek, nem migránsgyerekek, mi

nem hiszünk a népcsoportok békés egymás mellett élésében,

mert Magyarország a magyaroké” – fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán szerint „fölszállóágban vagyunk Nyugat-Európával szemben annak ellenére, hogy a 40 év kommunizmus miatt szegényebb ez a régió”.

A legerősebb állítása azonban csak ezután következett: szerinte a Fidesz-kormány valójában „ideológia nélküli nemzeti kormány. Jobboldalinak hívjuk magunkat, mégis nagy, széles, erős nemzeti kormányunk van, és mi baloldali programokat, elemeket is képviselünk.”

Valódi Hírek