Már a munkanélküli segélyt sem fizetik időben Orbánék? – Kiakadt az ellenzéki politikus (+videó)

Félrekezelték a válságot, több százezer munkanélkülit okoztak, és még nekik sem adják oda a törvényesen járó alamizsnát.

Dr. Molnár Csaba, a DK európai delegációvezetője keddi sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet a 24.hu hírére, mely szerint egy férfi hiába veszítette el az állását még válság legelején, két hónapot kellett várnia az álláskeresési támogatásra.

“Mivel a legfrissebb kutatások szerint már több mint 400 ezer munkanélküli van az országban a válságkezelés kormányzati elmulasztása miatt, százezrek juthattak hasonló sorsra.”

– mondta a politikus, hozzátéve: a kormány magára hagyta az embereket a válságban.

“Nem elég, hogy az Orbán-kormány gyáva volt az érdemi válságkezeléshez, nem elég, hogy gyenge volt a munkahelyek megvédéséhez, még a szánalmasan minimális 3 hónapos álláskeresési támogatást sem képes időben kifizetni.

Tisztességes magyar emberek és családok mennek tönkre a kormány gyengesége és gyávasága miatt, mert Orbán Viktor és kormánya nem képesek kezelni a válságot.”

– hangsúlyozta Molnár Csaba.

Arra is kitért: nyilvánvaló volt, hogy súlyos ára lesz annak, hogy az Orbán-kormány Európában egyedüli kormányként nem végez érdemi munkahelyvédelmet.

“Nálunk nem volt széleskörűen elérhető állami bérpótlék, ami pedig volt, az is későn. Magyarok százezrei veszítették el tehát a kormány miatt a munkájukat, akik most nem kapják meg Európa legvisszafogottabb, munkanélkülieknek járó támogatását sem.”

– mondta a DK ügyvezető alelnöke hozzátéve: a munkanélkülivé vált embereket a kormány kétszeresen árulta el. Egyszer akkor, amikor nem védte meg a munkahelyeiket, egyszer pedig akkor, amikor még az álláskeresési támogatást sem fizette ki nekik időben.


.