Vége lesz a korlátlan dorbézolásnak, lármázásnak a VII. kerületben, kulturáltabbá válik a bulinegyed (+videó)

Nagyot lépett az önkormányzat, hogy kiszabadítsa a húgy-hányás-hangzavar háromszögéből a kerületet.

Csütörtökön elfogadta a VII. kerületi önkormányzat azt a rendeletet, amely hosszú évek után megszüntetheti az Erzsébetvárosban uralkodó pokoli állapotokat, ami nem csak az ottlakók életét keserítette meg, de minden odalátogató igényesebb embert is elborzasztott.

A rendelet értelmében a meghatározott területen kívül eső hetedik kerületi üzletek és vendéglátóhelyek nem lehetnek nyitva éjfél és reggel 6 óra között.

A vendéglátóhelyek esetében a Király utca – Erzsébet körút – Rákóczi út – Károly körút által határolt területen belüli (ideértve az Erzsébet körút mindkét oldalán lévő épülettömböket) üzletek (vagyis: kocsmák, bárok, szórakozóhelyek) csak akkor lehetnek nyitva, ha arra külön engedélyt kérnek az önkormányzattól.

Az éjfél után nyitva maradó helyek este 10 és reggel 8 óra között nem végezhetnek áruszállítást, éjfél után mindenki számára szabadon használhatóvá kell tenniük a mellékhelyiségeket, a közterületi alkoholfogyasztást vissza kell szorítaniuk és a zajterhelés visszaszorítására egy zajmérő eszközt is fel kell szereltetniük.

Ha nincs vendéglátói tevékenység, akkor a boltok csak úgy lehetnek éjfél után is nyitva, ha este 22 és reggel 6 óra között nem árusítanak alkoholt.

A rendelet célja, hogy a korlátlan és igénytelen dorbézolás szinonimájává vált Erzsébetváros végre egy kulturált, európai szintű szórakozónegyeddé válhasson.


.