Most pörög fel a járvány Ukrajnában, de Szijjártó a jövő héten akarja megnyitni az ukrán határt

Remek időzítés!

Az elmúlt 24 órában kis híján ezer új fertőzöttről és 16 halálos áldozatról számoltak be az ukrán hatóságok.

Mindezek ellenére Szijjártó Péter csütörtökön bejelentette, hogy a jövő héten megnyitják az összes határátkelőt Ukrajna felé.

Ukrajnában az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 40 ezret – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács által közzétett adatokból, amelyeket a helyi egészségügyi minisztérium is megerősített.

A közölt adatok alapján a regisztrált fertőzöttek száma 40 008, az elhunytaké 1067-re emelkedett Ukrajnában.

A legtöbb új beteget már két hete a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből jelentik, ahol csütörtökre 204 új fertőzöttet regisztráltak.

Második helyre ezúttal a déli országrészben lévő Odessza megye került 95 új esettel, a harmadikra pedig Kárpátalja és az ország legfertőzöttebb régiója, a főváros, Kijev, egyaránt 85 új beteggel, őket Rivne megye követi 84 új fertőzöttel.

Kárpátalján az elmúlt napban öt újabb haláleset történt, velük együtt az elhunytak száma 70-re emelkedett. A megyében eddig 2454 fertőzöttet azonosítottak.

Jelenleg csak egy ukrán határátkelőhely van nyitva: a záhonyi, de jövő héttől a lónyait, a beregsurányit, a tiszaújlakit és a barabásit is megnyitják.

Szijjártó szerint azért van szükség az újranyitásra, hogy a jelenleg „elfogadhatatlanul hosszú várakozási idők megszűnjenek”.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek