Rendkívüli hír: Lemondott az Index vezérigazgatója

Gyorsan eszkalálódott a helyzet.

Benyújtotta lemondását Pusztay András, az Index Zrt. vezérigazgatója.

Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke azt írta a kreativ.hu-nak küldött közleményében:

„Ezúton is szeretném megköszönni Pusztay András eddigi munkáját.

Vezérigazgatói tisztségéről való lemondását elfogadtam, és felkértem egy régi jogász barátomat, Ződi Zsoltot, akinek személye számomra garancia arra, hogy az Index továbbra is az ország legolvasottabb online híroldalaként független és hiteles tudjon maradni, hisz nincs másik.”

Pusztay maga döntött a távozás mellett, ami várható volt, miután az Index hétfői állománygyűlésén már elmondta, olyan igazgatósági határozat született a múlt héten, amit nem tud lelkiismerete szerint végrehajtani.

Pusztay András

Mint ismert: a múlt héten merült fel az azonnali.hu nevű LMP-s bulvárportált is résztulajdonló Gerényi Gábor tanácsadó javaslata, ami szétszedte volna az Index szerkesztőségét. Ez komoly ellenállásba ütközött a szerkesztőség részéről.

Hétfőn kirakták Dull Szabolcs főszerkesztőt a lap igazgatóságából, ugyanis Bodolai szerint Dullnak köze volt ahhoz, hogy bizalmas információk szivárogtak ki a 24.hu-hoz, ahol elsőként írtak Gerényi tervéről.

Pusztay utóda, Ződi Zsolt nyilvános életrajza alapján Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa. Emellett 2014 óta a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Jogelméleti és Jogszociológiai Tanszékének egyetemi docense.

„Nagy megtiszteltetés volt barátom és kollégám, Bodolai László felkérése, amit örömömre szolgált elfogadni. Célom az, hogy az Index megőrizze minden eddigi értékét és piacvezető pozícióját, amitől Index az Index, és ebben számítok a szerkesztőség közreműködésére, ahogy ők is számíthatnak az én tapasztalatomra és támogatásomra”

– írta közleményében az új vezérigazgató.

(kreativ.hu / 444.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

Otthagyta Ungár Péter lapját az egyik szerző, mert Ungár üzlettársa találta ki az Index kinyírását

.

Valódi Hírek