„Budapest nem az ország fejőstehene” – Tüntettek a fővárosiak Orbán politikája ellen (+videó)

Kiálltak a Budapest-adó ellen.

Több százan vettek részt vasárnap délelőtt a pesti alsórakparton azon a sétán, amelyet a főpolgármester hirdetett meg szimpatizánsainak, hogy így tiltakozzanak a fővárost sújtó kormányzati elvonások ellen.

Bár szűkebb körű találkozóra készültünk, nagy tömeg lett belőle. Köszönöm mindenkinek a részvételt és a támogatást, hogy együtt kiálltunk a fővárosiakat megsarcoló kormányzati elvonások, azaz a Budapest-adó ellen. Valami elkezdődött…” – írta Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán.

A tüntetésre való felhívást csak azok kapták meg, akik korábban feliratkoztak a főpolgármester oldalán. Így nem szervezett tüntetésről volt szó, hanem egy politikai akcióról. Nem volt színpad és nem tartottak beszédeket sem, csak a főpolgármester szólt néhány szót az egybegyűltekhez.

Karácsony az utóbbi napokban többször beszélt arról: harminc év óta először fordul elő, hogy a főváros

nettó befizetőjévé válik az államkasszának.

Vagyis nem az állam finanszírozza Budapestet, hanem Budapest az államot.

A vasárnap a Facebookra feltöltött videójában a főpolgármester azt mondta, fontos, hogy a főváros „megmutassa, nem vagyunk az ország fejőstehene”, és felemeli a szavát a Budapest-adó ellen.

A résztvevők a Stop Budapest-adó feliratot festették fel az aszfaltra a rakparton, Karácsony elmondása szerint azért, hogy a budai Várból is lássák.

Valódi Hírek