Orbán máris belengette a rendkívüli jogrend újbóli bevezetését, belerúgott Karácsonyba és a civilekbe is

Hadovált valamit az háttérhatalmakról is.

A koronavírus-járvány elleni sikeres magyarországi védekezés több tízezer ember életét mentette meg, ami nagy teljesítmény – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az állami rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő szerint a magyar egészségügyi rendszer a járvány kezelésében jobban teljesített, mint a nyugat-európai. „Végre lehet ünnepelni, úgy élni, ahogy korábban, de mivel nincs vakcina, a vírus itt van velünk” – mondta.

Ha a jelek arra mutatnak, hogy jön a második hullám, nem fogunk habozni, hogy a szükséges jogi és gazdasági lépéseket megtegyük” – közölte.

Az operatív törzs folytatja a munkát, a tisztifőorvos megerősített jogkörökkel dolgozhat, a raktárak fel vannak töltve védőeszközökkel, Kásler Miklós, Pintér Sándor és ő is „tudja, melyik dossziét kell majd elővenni”, ha szükségessé válik.

Belefért egy kis sorosozás is, mégpedig annak kapcsán, hogy az Európai Bíróság elkaszálta a civileket vegzáló törvényt. A miniszterelnök erről azt mondta, hogy van egy „liberális imperializmus Nyugat-Európában, akik megpróbálják az ő elképzeléseiket ráerőltetni olyan országokra, amelyek másképp gondolkodnak a családról, munkáról, migrációról„.

Azt mondta, nem szereti, hogy minden mögé összeesküvést képzelünk, „de háttérhatalmi szerveződések vannak, a magyaroknál pedig nagyon könnyű megtalálni a kapcsolódást a Soros-hálózattal, amely ennek a nyugat-európai imperializmusnak a bázisa„. Hozzátette: neki jó kedve lett a bíróság döntésétől, mert nem lesz nehéz ezt az ítéletet betartani. Véleménye szerint a bíróság azt mondta ki, hogy az átláthatóságnak kell érvényesülnie.

Ez nem egészen így van, erről itt írtunk.

A Lánchíd felújítása kapcsán teljes egészében a mindössze 9 hónapja hivatalban lévő Karácsony Gergelyre hárította a felelősséget. „Vannak dolgok, amelyek meghaladják a mi értelmünket, kilenc hónapja szerencsétlenkednek és toporognak azok, akiknek dönteniük kellene„. Hozzátette: szurkol a fővárosnak, hogy sikerüljön megoldani a feladatát, hisz Budapest szerinte „tele van pénzzel„.

 

Valódi Hírek