„Áruló, üres szolgalelkűség”: a politológus nagyon kiakadt a pedagógus-szakszervezet legújabb nyilatkozatán

Mi folyik itt? – tette fel a kérdést.

Ez a tanárok érdekképviselete? Ami a pár hetes tanfolyam után már gumibotot lóbáló iskolai őrök mellett érvel?” – írta legújabb Facebook-bejegyzésében Ceglédi Zoltán politológus.

Azon háborodott fel, hogy a Pedagógusok Szakszervezete határozottan kiállt az iskolaőrök ellen.

Az iskolaőrök rendszerét csak állami intézményekben vezetnék be, és csak ott, ahol ezt az intézményvezetők kérik.

A tervek szerint az iskolaőröknél lőfegyver nem lesz, de szükség esetén kényszerítő eszközt alkalmazhatnak:

  • testi kényszert,
  • gázspray-t,
  • gumibotot,
  • bilincset.

Az őrök csak az iskola területén intézkedhetnek tanítási időben.

Ceglédi Zoltán bejegyzését változatlan formában közöljük:

A Pedagógusok Szakszervezete elnöke szerint, ha lesznek iskolaőrök az intézményekben, kiemelten fontos, hogy a lehető legjobban tudjanak integrálódni az új közegbe. „Mindenképpen azt a fajta kapcsolatot kell kialakítani a gyerekekkel, hogy ő ne froclizás tárgya legyen. Fogadják el őt a gyerekek, fogadják el őt a tantestületek tagjai, legyen szerves, aktív része ennek a közösségnek, akár a szülők, akár a gyerekek, akár a pedagógusok részéről közelítjük meg a kérdést” – nyilatkozta a szervezet vezetője az ATV-nek.

Mi folyik itt? Ez a tanárok érdekképviselete? Ami a pár hetes tanfolyam után már gumibotot lóbáló iskolai őrök mellett érvel?

Micsoda áruló, üres szolgalelkűség ez?

Március közepe óta küzd a magára hagyott közoktatás a túlélésért, túlterhelt és alulfizetett tanárok oldották meg jól-rosszul, de hetek alatt azt, ami az oktatáspolitika évtizedes dolga lett volna, míg a szakszervezet képtelen volt bármit is elérni. Most meg előpenderül, hogy de jó, lesznek iskolaőrök, mindenki viselkedjen szépen velük, tanár, diák, szülők?!

Erre való a szakszervezet, meg hogy néha lenyilatkozzák, hogy talán lesz egy figyelmeztető tanársztrájk szombat délelőtt? Szégyen” – írta bejegyzésében a politológus.

Valódi Hírek