DK: Kilátástalan a helyzet, csak az Európai Uniót érdekli, hogy mi lesz a magyarokkal jövőre, Orbán Viktort nem

Gyengeség és gyávaság.

A kabinet jövő évi költségvetési javaslatát ismerve kilátástalannak látja a helyzetet Dobrev Klára. “A kormány a gyengeség és gyávaság költségvetését nyújtotta be a jövő évre. A jövő évi költségvetésben annak ellenére nem költenek eleget szinte semmire a munkahelyteremtéstől a nyugdíjakon át az egészségügyig, hogy az Európai Unió gyakorlatilag átvállalta a válságkezelés költségeit” – közölte a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke.

Hetek óta tudjuk, hogy az EU eddig egészen példátlan mértékben járul hozzá az európai országok válságkezeléséhez. Magyarország 8 milliárd euró, azaz közel

3 ezer milliárd forint vissza nem térítendő támogatást

kap. Orbán Viktor ezzel szemben még odáig sem jutott el, hogy beismerje: nem ő és a kormánya, nem a diktátor barátai, nem Oroszország, és nem a Türk Tanács, hanem az Európai Unió fogja kihúzni Magyarországot a bajból” – mondta.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a miniszterelnöktől, hogy emelkedjen felül a gyávaságán és

ismerje be:

az általa évek óta támadott Európai Unió az egyetlen, akit érdekel, hogy mi lesz a magyarokkal jövőre.

A DK szerint az EU-tól kapott közel 3 ezer milliárd forintot munkahelyteremtésre, a már elbocsátott emberek bérének pótlására, valamint a védekezést elvégző önkormányzatok és a magyar kis- és középvállalkozások támogatására kell felhasználni – mondta Dobrev Klára online sajtótájékoztatóján.

Itt lehet megnézni a teles videót: