Orbán teljesen ki akarja nyírni Budapestet, a DK városszerte tiltakozik

Drasztikus bosszúra készül a Karmelita kolostor lakója.

Az önkormányzatok fideszes kivéreztetése ellen tiltakozott a DK Budapest minden kerületében csütörtökön.

Trippon Norbert újpesti DK-s képviselő sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: tavaly október óta tisztán láthatjuk, hogy az Orbán-rezsim minden létező eszközzel próbál

bosszút állni

az önkormányzatokon a Fidesz fővárosi bukása miatt.

Orbánék a sorsukra hagyták a kerületeket és a településeket, és nem hogy támogatást nem adtak a járvány elleni védekezéshez, de pluszfeladatokat róttak rájuk, miközben a bevételi források elvonásával és a szolidaritási adó durva emelésével próbálják ellehetetleníteni az önkormányzatokat.

“A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy a kormány gyengeségből és gyávaságból több tízmilliárd forintot akar elvenni Budapesttől.

A DK politikusai, képviselői és aktivistái a fővárosi polgármesteri hivatalok előtt hívták fel a figyelmet arra, hogy a kormány tízmilliárdokat von el a kerületektől, a rendelőintézetektől, az óvodáktól, bölcsődéktől, vállalkozásoktól, végső soron Budapest lakóitól.

Mi, európai magyarok megvédjük a kerületeinket, Budapestet és a főváros lakóit a kormánytól, amelyik egyre több és több bőrt akar lehúzni az önkormányzatokról.

Nem fogjuk szó nélkül elnézni, hogy újabb indokokkal lopják el a magyar emberektől a közpénzmilliárdokat!”

– üzente a legnagyobb ellenzéki párt.