Mi folyik itt? Három hónap alatt ennyivel lett drágább egy magyar család ebédje

Mutatjuk a számokat.

Miközben magyarok százezrei mennek tönkre az emelkedő árak miatt, Orbán Viktort mintha nem érdekelné, vagy nem értené, hogy mekkora a baj – véli a Demokratikus Koalíció.

Az ellenzéki párt egy összehasonlító elemzést is elvégzett. Mint Barkóczi Balázs, a DK szóvivője elmondta:

A KSH honlapján lévő élelmiszerár-különbségeket és az egyik legnagyobb magyar áruházlánc weboldaláról elérhető termékek árát alapul véve kiszámítottuk, hogy egy négytagú családnak mennyivel kellett többet fizetnie májusban, mint januárban egy tányér húslevesért, egy szelet rántott húsért krumplival, rizzsel, és egy üveg kóláért„.

Kiderült:

Egy kiló leveshús 60 forinttal, a leveshez való zöldségek összesen 220 forinttal, a sertéskaraj 60 forinttal, a krumpli, a tojás, a rizs, az olaj, a liszt és a zsemlemorzsa összesen 70 forinttal drágult három hónap alatt.

A végeredmény: januárban egy négytagú család vasárnapi ebédje 4300 forintba került, ma viszont 500 forinttal többet kell fizetniük ugyanazért az ebédért.

Mindez azt jelenti, hogy a hivatalosan elismert, 8,7 %-os áremelkedéssel szemben három hónap alatt brutális módon, 11 %-kal emelkedtek az élelmiszerárak

– mondta a szóvivő, hozzátéve:

„A DK felháborítónak tartja, hogy a kormány a magyar családokon spórolva próbálja meg átvészelni a válságot, és a hivatalos adatokat kozmetikázva elhazudja a drágulás mértékét.

Követeljük, hogy a kormány tegyen végre érdemi válságkezelő lépéseket, biztosítson bértámogatást, adjon azonnali anyagi segítséget a nyugdíjasoknak, támogassa a gyermekükkel otthon maradó szülők munkahelyének megtartását, mielőtt még nagyobb lesz a baj!” – közölte Barkóczi Balázs.

Videó:

Csak január óta 11 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak, és a válság neheze még csak most jön!

Csak január óta 11 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak, és a válság neheze még csak most jön!Követeljük, hogy a kormány látszatintézkedések helyett valódi válságkezeléssel segítse a magyarokat!Kövesd élőben és oszd meg Barkóczi Balázs online sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. június 7., vasárnap

.

Valódi Hírek