Hazudtak a válságkezelésről: Zsinórban utasítják vissza a cégek bértámogatási kérelmeit

Ormótlanul átverték a kisvállalkozókat.

Varju László, a DK alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: számos olyan eset látott napvilágot az elmúlt napokban, amelyek szerint a kormányhivatalok mondvacsinált okokkal utasították vissza a cégek bértámogatási kérelmét.

Felhívta a figyelmet a 24.hu cikkére, mely szerint több cégnek arra hivatkozva utasították vissza a kérelmét, hogy nem igazolta, a járvány és a korlátozások miatt került bajba, holott ezt nem is lehet a kérelemben semmilyen formában igazolni.

“Pontosan az történik, amit a DK hetekkel ezelőtt megjósolt.

Akkor azt mondtuk, hogy ha az állami bértámogatás nem lesz automatikus, hanem pályázni kell majd rá, akkor a Fidesztől független tisztességes magyar vállalkozások nem fognak bértámogatáshoz jutni.”

– jelentette ki a Varju, hozzátéve: felháborító, hogy a kormány hazudott a válságkezelésről, és az állami bértámogatás visszatartásával magyar munkahelyek újabb ezreit szünteti meg.

Varju László szerint nem véletlen, hogy Európa legtöbb országában az állami bértámogatás teljesen automatikus és nem kötik semmiféle pályázathoz.

“Másutt úgy gondolkoznak a kormányok, hogy a munkahely érték, amit meg kell védeni.

Mi hiába vagyunk szintén európai polgárok, az európai magyarok munkahelye nem számít, az Orbán-kormány szemmel láthatóan a bajban is csak a fideszes oligarchákat menti.

Érdekes módon Mészáros Lőrinc cégbirodalmához most is ömlenek a százmilliárdok, nem hallunk arról, hogy az ő pályázatait utasítanák vissza, miközben közel ezer embert rúgott ki már a válság első napjaiban.

A DK szerint nem az oligarchákat, hanem a tisztességes magyar vállalkozásokat kellene segíteni.”

– közölte Varju László.

A kormány hazudott a válságkezelésről!Az állami bértámogatás visszatartásával magyar munkahelyek újabb ezreit szünteti meg. Követeljük, hogy a kormány ne hazudozzon, hanem valóban kezelje a válságot!Kövesd élőben, és oszd meg Varju László online sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. június 4., csütörtök

.