FRISS: Dobrev Klára jó híreket közölt az európai minimálbérről (+videó)

Újabb lépéssel kerültünk közelebb a nagy célhoz.

A mai napon az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbér bevezetésének szakmai részleteiről – ismertette szerdai videójában Dobrev Klára, az Európai Parlament magyar alelnöke, a DK brüsszeli képviselője.

Dobrev elmondta: a DK képviselőjeként büszkén mondhatja, hogy az egy évvel ezelőtt tett vállalásukat, az európai minimálbér bevezetését sikerült az európai politika napirendjére tűzni.

“Mi nem ígérünk, hanem vállalunk, a mai bizottsági bejelentéssel pedig egy lépéssel ismét közelebb kerülünk az európai minimálbér bevezetéséhez.

Ahogy mi, magyarok azt mondjuk, hogy európai polgárokként nekünk is jár az európai fizetés, úgy ezt mondják az emberek sok más európai országban is.

Ezt a közös erőt pedig arra fogjuk használni, hogy lépésről-lépésre eljussunk az európai minimálbér bevezetéséig. Ezt sem Orbán Viktor, sem az éhbérért dolgoztató fideszes oligarchák, sem a rabszolgatörvénnyel multikat szolgáló Fidesz nem tudja majd megakadályozni.”

– jelentette ki.

Dobrev Klára úgy fogalmazott, az emberek láthatóan Európa-szerte értik és érzik, hogy nem lehetnek ekkora különbségek európai polgár és európai polgár fizetése között.

“Nincs rendben, hogy mi, magyarok ugyanannyit dolgozunk, mint más európaiak, ugyanannyit vagy még többet adózunk, mint más európaiak, de amikor a fizetést küldik, akkor csak másodrendű polgárok vagyunk az EU-ban. Ennek véget fogunk vetni még akkor is, ha tudjuk, hogy ez nem megy egyik napról a másikra.”

-hangsúlyozta az EP-képviselő.


.

Valódi Hírek