Bérlakás-programot indítanak a DK-s polgármesterek a válság miatt bajba jutott családoknak (+videó)

Megint nem Orbán segít az embereknek, hanem a kivéreztetett ellenzéki önkormányzatok.

Budapest DK-s polgármesterei rendkívüli bérlakás-felújítási programmal segítik azokat, akiknek a lakhatása veszélybe került a válság miatt – közölték a városvezetők pénteki sajtótájékoztatójukon.

Elmondták: a Demokratikus Koalíció polgármesterei eddig is igyekeztek segíteni a bajba jutottakon:

  • rendkívüli otthonápolási díjat vezettek be,
  • álláskeresési támogatást adtak a legrászorultabbaknak,

és most rendkívüli

bérlakás-felújítási programmal

segítik azokat, akiknek a lakhatása veszélybe került a válság miatt.

Szaniszló Sándor a XVIII. kerületben felgyorsítja a bérlakásfelújítási-programot, hogy a felújított lakások nagy részét otthontalanná vált kerületi, kisgyermekes családoknak biztosítsák.

Cserdiné Németh Angéla vezetésével a XV. kerület egy 500 millió forintos bérlakásépítési- és felújítási programba kezdett.

Niedermüller Péter egymilliárd forintot szán az önkormányzati lakások felújítására, a nem önkormányzati tulajdonú lakások, házak felújítására pedig társasházi pályázatokat indított a VII. kerületben.

Kiss László a III. kerületben megsokszorozta az önkormányzati bérlakások felújítására korábban szánt forrást és központi támogatás nélkül bérlakásprogramot indított azért, hogy új otthonokat teremtsen.

Újbuda önkormányzata Dr. László Imre vezetésével a felújított bérlakásokban lelakhatóvá tette a felújítás költségeit.

Elmondták: a DK budapesti polgármesterei segítenek a válság miatt nehéz helyzetbe került lakosoknak, kormányzati segítség nélkül azonban nem lehet megoldani a budapestiek lakhatási problémáját.

Ezért felszólítják a kormányt, hogy az általunk bevezetett otthonápolási és munkahely-keresési támogatás állami kiterjesztése mellett a jövő évi költségvetésben biztosítson jelentős forrásokat egy új bérlakás-építési programra.

„A DK polgármesterei vigyáznak a budapestiekre, elvárjuk, hogy a kormány is tegye a dolgát!”

– fogalmaztak.

Videó:


.

Valódi Hírek