DK-s pártigazgató: „A Számvevőszék végrehajtotta az Orbántól kapott feladatot!”

Elkezdődött a leszámolás.

Beszámoltunk róla, hogy az Állami Számvevőszék felfüggesztette a Demokratikus Koalíció költségvetési támogatásának folyósítását, miután a legnagyobb ellenzéki párt (értelemszerűen) nem tudta bemutatni azokat a dokumentumokat, amelyek porrá égtek a DK irodájában 2018 novemberében pusztító tűzvészben.

Fontos tudni, hogy az állami támogatás nem valamiféle luxus: az minden pártnak a társadalmi támogatottsága alapján jogosan jár (a párt szimpatizánsai által is befizetett adóból), és működési költségekre, dolgozók fizetésére kell, azaz hétköznapi családok megélhetése függ tőle.

A DK pártigazgatója, Sebián-Petrovszki László szerdán közleményben reagált az ÁSZ példátlanul aljas húzására, őt idézzük:

Sebián-Petrovszki László (balra) és Domokos László (jobbra) / montázs: Nyugati Fény

„A volt fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által irányított (Párt)Állami Számvevőszék ismét megtette a feladatát, amit a hatalomtól kapott.

Ma reggel bejelentették, hogy azért, mert a DK központi irodájában elégett számlákat nem tudtuk bemutatni, felfüggesztik a párt állami támogatását, ráadásul mindaddig, amíg ezeket be nem mutatjuk.

És mivel ezek a számlák – bármennyire is hallgat erről a Fidesz által megszállt állami szervezet – valóban elégtek a tűzben, és ezeket ezért soha nem is fogjuk tudni bemutatni, a DK állami támogatásának megvonása akár örök életre is szólhat.

A Demokratikus Koalíció minden jogi lehetőséget megragad annak érdekében, hogy bebizonyítsa, az ÁSZ eljárása törvénytelen.

Egyvalamit mégis szeretnénk jó előre leszögezni: ahogy az embereket sem lehet majd elhallgattatni rendőrségi vegzálásokkal és kihallgatásokkal, úgy a mi szánkat sem fogják befogni az állami támogatásunk megvonásával.

DK volt, van és lesz, bármit is tesznek a Fidesz által megszállt pártállami szervezetek.”

(dkp.hu)

Valódi Hírek