Karácsonynak elege lett, elkezdi újranyitni Budapestet

Szombattól már látogathatók lesznek a budapesti játszóterek, a rakpartokat átadják a gyalogosoknak.

A Főpolgármesteri Hivatal közölte: végre Budapesten is elkezdődik a koronavírus-járvány miatt bevezetett

korlátozások enyhítése.

Szombattól kinyitnak egyes budapesti játszóterek. A gyerekek 18 év feletti kísérői csak maszkkal mehetnek be a Karácsony Gergely főpolgármester által aláírt rendeletmódosítás szerint.

A főpolgármesterbe egyébként szokásos péntek reggeli állami rádiós interjújában beleszállt a miniszterelnök. Orbán azt mondta Karácsonyról: ő egy olyan ember, aki ha „benősül a családba, akkor biztos lehetsz abban, hogy neked kell majd átmenned, hogy összeszereld a bútort, amit vásároltak. Vagy – hogy a vidékiek is értsék, hogy miről beszélek, tehát – ha disznóvágás van, ez a típus a vacsorára jön, de ezt senki sem bánja, mert legalább nincs láb alatt, amíg a többiek dolgoznak” – mondta.

Karácsony erre úgy reagált: „Viccesnek szánt példabeszédek helyett

hasznosabb lenne, ha a miniszterelnök nem tökörészne tovább,

hanem képes lenne dönteni Budapest újranyitásáról, és végre rendet tenne a kórházakban, ahol lassan többen kapják el a fertőzést, mint ahányan kigyógyulnak belőle.

A főpolgármester a játszóterek megnyitása mellett úgy döntött, a hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és

átadják a gyalogosoknak,

kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként. Így bővítik a kikapcsolódásra használható közterületeket. A Margitsziget és az Óbudai-sziget az előző hétvégéhez hasonlóan látogatható lesz, a Normafa viszont nem.

Valódi Hírek