DK: Büntetni kell, ha használhatatlan eszközöket adnak az egészségügyi dolgozóknak

Számítson bűncselekménynek, ha valaki a koronavírus-járvány elleni védekezésre alkalmatlan eszközöket szerez be az egészségügy számára.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese a DK nevében azt indítványozza, hogy

módosítsák a Büntető törvénykönyvet.

Fényképek tanúsága szerint ugyanis a Kínából beszerzett, a kórházaknak szánt eszközök egy részének dobozaira az van írva: nem alkalmasak egészségügyi védekezésre.

Hozzátette, az orvosegyetemek véleménye szerint

a tesztek között is vannak megbízhatatlanok.

A politikus szerint az egészségügyi dolgozók is arról számolnak be, hogy számos helyen nincs megfelelő mennyiségű és minőségű védőeszköz. Úgy tűnik, hogy az Orbán Viktor által “a világba kiküldött fürkészek, portyázók” rossz munkát végeztek. Sok esetben használhatatlan eszközöket szereztek be. Ezzel veszélyeztetik az egészségügyi dolgozók és a magyarok egészségét – jelentette ki.

Miután a kormány teljhatalmat kért magának, elvárható, hogy a lehető legnagyobb gondossággal és felelősséggel járjon el – mondta.

Hozzátette: tudja, hogy gyorsan kell cselekedni, de ez nem jelentheti azt, hogy nem kell figyelni arra, hogy csak megfelelő eszközök kerüljenek be az egészségügyi rendszerbe.

A sajtótájékoztatóról szóló videó itt látható:

Legyen bűncselekmény, ha valaki a célra alkalmatlan maszkot, védőfelszerelést vagy kórházi berendezéseket biztosít az egészségügynek! BTK-módosítást nyújtunk be, hogy senki ne veszélyeztethesse ezzel a vírus elleni védekezést.Kövesd élőben, és oszd meg Arató Gergely online sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. május 15., péntek