Legalább egy évig nem lesznek koncertek itthon az ORI vezetője szerint

Kivégeztek egy iparágat a válsággal.

„A jelenlegi állás szerint minimum egy évig nem lesz tömegrendezvény” – írta legújabb Facebook-bejegyzésében Posztobányi Andor, az Országos Rendezvényiroda ügyvezetője.

Szerinte ugyanis legalább egyéves kényszerszünet vár a magyar zenészekre.

Posztobányi Andor olyan magyar zenészek fellépéseiért felel, mint Wolf Kati, Zséda, Király Viktor, Vastag Csaba és Vastag Tamás, vagy a Ganxsta Zolee és a Kartel, a KFT, az Irigy Hónaljmirigy, az Ismerős Arcok, és a a Mystery Gang.

Szerinte a zenészek közül sokan csupán átmeneti nehézségekkel számolnak, de ennél nagyobb a baj.

Ki lett végezve egy iparág

– írja, úgy látja, hogy a szórakoztatóipar teljesen bevétel nélkül maradt.

„Mindenki arra készül fel itt ilyenkor, hogy ismét fellépések jönnek. Az előző félévben nagyjából beosztották, ami járt, és most a tartalékaik végére értek” – írta a posztban.

Korábban mi is beszámolunk arról, hogy zenészek támogatásért folyamodhattak, és sokan kaptak is egyszeri összeget. Majka szerint többen is voltak, akik úgy vettek fel pénzt, hogy igazából nem szorultak rá, Puzsér viszont Majkát küldte el melegebb éghajlatra, amiért kritizálni merte a rászoruló zenészeket.

Az ORI vezetője szerint a támogatást felvevő zenészek 90 százaléka igenis jogosult volt a támogatásra. Mint írja: „Sokan egyszerűen nem tudták, meddig fog tartani, ami van, és sajnos jogos volt az ijedtségük.

Nem másoktól akartak elvenni,

hanem magukat menteni.

Valódi Hírek