Kisöpörték a DK-t parlamenti irodájából, hogy ne függeszthessék ki az unió zászlaját

Kövér László ezt is elintézte.

A Demokratikus Koalíció egy “Kövér elintézte: itt sem lóg többé EU-zászló!” feliratú molinó kifüggesztésével búcsúzik parlamenti frakcióirodájától.

„Az elmúlt években számtalanszor adtunk hangot véleményünknek azzal – írja a DK közleményében –, hogy a Kossuth térre néző parlamenti irodánk ablakán lógattunk ki különböző molinókat”.

Az uniós zászló mellett lógattak már ki irodájuk ablakából szivárványos zászlót, putyinos molinót, a járvány kezdetén pedig az ország valódi hőseiről is megemlékeztek.

Ilyen többé nem lesz.

Az Országház ugyanis arról tájékoztatta a DK-t, hogy a frakció irodáját egy másik irodába helyezik, amelynek – nahát! – csak belső udvarra néző ablakai vannak.

„Még szerencse, hogy az Orbán-kormány soha nem vetemedne arra, hogy elhallgattassa a vele egyet nem értőket, mert nehéz belegondolni, hogy mit tennének, ha mégis ilyesmire szánnák el magukat” – idézi a párt a miniszterelnököt közleményében.

„A 2022-es kormányváltás után nem valamelyik ablakból fog uniós zászló lógni, hanem visszakerül méltó helyére, az Országházra, a magyar zászló mellé” – írta közleményében a DK.

Valódi Hírek