Csúnyán benézett valamit az új kormányszóvivő, teljesen félretájékoztatta az embereket

Orbán Balázs államtitkárnak kellett kiigazítania a Fidelitasból jött reménységet.

A múlt héten döntött úgy a kormány, hogy a járványhelyzet vidéken már nem indokol szigorú korlátozásokat, de Budapesten és Pest megyében még maradnak a szigorú kijárási korlátozások.

Nagy kavarodás lett belőle, hogy a szabályok mit jelentenek, elhagyhatják-e a budapestiek és a Pest megyeiek a lakhelyüket, hogy az ország más részébe utazzanak.

Pár nap eltéréssel Szentkirályi (valójában: Szalay-Bobrovniczky) Alexandra kormányszóvivő és közvetlen főnöke, Gulyás Gergely miniszter szögesen ellentétes állításokat fogalmazott meg erről.

Szentkirályi azt állította, hogy a Pest megyeiek és a budapestiek nem hagyhatják el otthonaikat azért, hogy az ország más vidékein élvezzék a szabadabb mozgás lehetőségét, míg pár napra rá Gulyás Gergely ennek ellenkezőjét állította.

Pénteken reggel végül a miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Orbán Balázs az ATV reggeli műsorában tett rendet a kérdésben, és közölte:

„nyilvánvalóvá vált, hogy ebben nem létezik korlátozás”.

A „nyilvánvaló” szó Gulyás Gergely csütörtöki tájékoztatóján is elhangzott, mert a miniszter azt állította, hogy a kormány álláspontja „mindig is nyilvánvaló volt” – bár mint most Orbán Balázs elmondásából kiderült, nyilvánvalóvá csak a szerdai kormányülésen vált a múlt héten alkotott rendelet tartalma.

Amit ezek szerint előtte még a kormányszóvivőnek sem sikerült értelmeznie.

A lényeg, hogy a kormány aktuális álláspontja szerint a fővárosiak és a Pest megyeiek, bár elvben olyan területen élnek, ahol a járványhelyzet kijárási korlátozásokat indokol, nyugodtan elutazhatnak az ország más részeire.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek