Áll a bál: Müller Cecília nem engedi vissza a szakrendelőkbe az elvezényelt dolgozókat, a Korányiban kell maradniuk

Mégsem indul újra az egészségügy.

Habár Kásler Miklós miniszter elrendelte, hogy induljon újra az egészségügy, beleértve a szakellátásokat is, Müller Cecília tisztifőorvos nem engedte vissza a koronavírusos betegek kezelésére átvezényelt egészségügyiseket a szakellátó intézményekbe.

A szakrendelőkből a Korányi Tüdőgyógyintézetbe rendeltek ki szakdolgozókat a koronavírusos betegek ellátására még Húsvétkor. Azóta is ott dolgoznak.

A Népszava szerint körülbelül 70 szakembert: köztük asszisztenseket, diplomás ápolókat, diabetológiai és fül-orr-gégészeti szakápolókat utasították arra, hogy a Korányiban koronavírusos betegeket ápoljanak.

Csakhogy igen nagy szükség lenne rájuk eredeti munkahelyükön is, hiszen hiába „indult újra az egészségügy”, ha a betegeket ellátó intézmények munkájához

nincs elég ember.

Több szakrendelő például úgy nyilatkozott, hogy egyes szolgáltatásait nem tudja újraindítani az elvezényelt dolgozói nélkül.

Arról nem is beszélve, hogy a szakrendelőkben kell megszervezni a mintavételt is a koronavírus-tesztekhez, ez még pluszmunkát ad.

Müller azt javasolja, hogy a rendelők oldják meg az újraindítás problémáját helyettesítéssel vagy

szüneteltessék tovább a rendelést.

Az is nyitott kérdés, hogy a minták értékelése meddig tart majd.

A mentősök például arra panaszkodtak a minap, hogy az általuk levett minták eredményére 3 napot (!) kell várni.

Valódi Hírek