Alkoholszondát kért egy képviselő az esti ülésen röhögcsélő fideszesekre (+videó)

Feltűnően vidámak voltak, hangosan kurjongattak, bekiabáltak.

A parlamentben kedden este zajlott a vitája annak a törvényjavaslatnak, ami megszüntetné a kulturális szférában dolgozók közalkalmazotti státuszát.

A javaslatot az ellenzéki felszólalók élesen bírálták, de azt is kifogásolták, hogy miért most, a veszélyhelyzet alatt kell egy ilyen fontos döntést átnyomni úgy, hogy éjjel vitáznak róla.

A Jobbikból év elején kilépett Bencsik János, jelenleg független képviselő mai közleményében azt írja a tegnapi ülésről:

„Kedd éjszaka, miközben a kulturális dolgozók jogfosztásáról folyt vita az Országgyűlésben, a kormánypárti képviselők a Ház méltóságát sértő módon harsányan mulattak, heherésztek, röhögcséltek.

Viselkedésük annyira zavaró volt, hogy a levezető elnöktől kénytelen voltam alkoholszondás vizsgálatot kérni, hogy kiderüljön: kik használják a bezárt kocsmák helyett tivornyázásra az Országházat.

A Parlament is egy munkahely, ahová ráadásul a magyar emberek a képviseletükre választottak meg bennünket. Ezért biztosítani kell azt, hogy csak felelős, döntéshozatalra képes, belátási képességük teljes birtokában lévő képviselők vehessenek részt a szavazásokban és a napirendi pontok tárgyalásában

Mivel erre jelenleg nincs létező gyakorlat, ezért arra kérem a rendbontásra rendkívül érzékeny Kövér László házelnököt, teremtse meg a feltételeit annak, hogy a jövőben ki lehessen zárni az ülésnapról a beszámíthatatlan képviselőket.

Az országgyűlési képviselőkre ugyanazon előírások kell, hogy vonatkozzanak, mint a magyar dolgozók millióira.”

A politikus egy videót is megosztott arról, ahogy alkoholszondát kért a mulatozó fideszesekre:


.

Az Indexnek nyilatkozva utólag elmondta: főleg egy képviselő volt, aki feltűnően vidám volt, fejeket vágott, hangosan kurjongatott, bekiabálgatott, de nem szeretné megnevezni az illetőt.

Valódi Hírek