Teljes káosz: Kásler mégis visszahívja dolgozni a 65 év fölötti orvosokat

Eddig ők rizikócsoportnak számítottak.

Kásler Miklós módosította egy hónappal korábbi rendeletét, amely megtiltotta, hogy a 65 év feletti dolgozók olyan tevékenységet végezzenek, amely során közvetlenül találkozhatnak a párcinesekkel.

A legújabb miniszteri utasításban már az szerepel: amennyiben másképpen nem szervezhető meg az ellátás, úgy az idősebb egészségügyi dolgozók – ha önként vállalják – visszatérhetnek a közvetlen gyógyításba. Erről a Népszava írt hétfőn.

Dr. Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa úgy kommentálta az esetet:

Ismét megbukott egy évek óta szajkózott kormányzati hazugság, kiderült, hogy kevés a bevethető egészségügyi dolgozó, Kásler minisztériumában pedig totális káosz uralkodik.

A tíz éve folytatott egészségpolitika eredménye, hogy a koronavírus-járvány ellen lepusztult kórházakkal, kevés eszközzel és kevés egészségügyi dolgozóval kell küzdeni Magyarországon.

Ha a kormány nem hazudozik éveken keresztül, ha nem a saját luxuskiadásaikra és a lopásra koncentrálnak, akkor most nem a 65 éven felüli egészségügyi dolgozók életének kockáztatásával, felszerelés és védőeszközök nélkül kellene szembenézni a vírussal.

– áll Dr. Komáromi közleményében.

(dkp.hu)

Valódi Hírek