Orbánék leváltották az állami felügyelet alá vont debreceni magáncég vezetőit

Dübörög a teljhatalom.

Az elsők között számoltunk be róla tegnap, hogy a magyar kormány – élve az önmagának megszavazott korlátlan felhatalmazással – állami felügyelet alá vette a debreceni Kartonpack Dobozipari Nyrt. -t.

A Budapesti Értéktőzsde oldalán közzétett tájékoztatásból most az is kiderült, hogy a Kartonpack vezetőségét máris leváltotta a céghez pénteken kirendelt kormánybiztos.

A debreceni cég pénteken 11 órától került állami felügyelet alá, az állami tulajdonjogok gyakorlása Juhász Edit kormánybiztos feladata lett, aki

a cég számlái felett

is átvette az irányítást.

Emellett a megjelent kormányrendelet lehetőséget biztosított arra is, hogy szükség esetén a cég vezetőségét visszahívja, a képviseletre jogosultak jogait pedig felfüggessze vagy korlátozza.

A tőzsdei tájékoztatásból kiderül, hogy a társaság igazgatóságának elnökeként és vezérigazgatójaként határozatlan időtartamra Uszkay-Boiskó Sándort (ő tavalyig az MFB igazgatóságának tagja volt), az Igazgatóság tagjaként pedig Hutiray Gyula Árpádot (korábban fideszes önkormányzati képviselő volt Erzsébetvárosban), Vass Viktóriát, Jakab Lászlót, Mancsiczky Lászlót (a Fidesz tagja, ügyvéd, Kósa Lajost is ő képviselte a sajtóperekben) nevezte ki.

(mfor.hu / hvg.hu)

Valódi Hírek