Újabb 350 milliárd forintos magyarországi mentőcsomagot hagyott jóvá Brüsszel

Nem sikerült megállítani Brüsszelt, továbbra is támogatnak minket.

Az Európai Bizottság pénteken jóváhagyta azt a 350 milliárd forint összegű programot, amely a koronavírus-járvánnyal összefüggésben hivatott a magyar gazdaságot támogatni.

A program finanszírozása az uniós strukturális alapokból történik.

„A 350 milliárd forintos magyar program az európai strukturális alapokból finanszírozott közvetlen támogatásokon, kölcsönökön és tőkebefektetési intézkedéseken keresztül segíti a magyar vállalkozásokat.

Támogatni fogja a koronavírus-járvány gazdasági következményeit elszenvedő vállalatokat ebben a nehéz időszakban.

A tagállamokkal együttműködve továbbra is arra törekszünk, hogy a nemzeti támogatási intézkedések összehangolt és hatékony módon, az uniós szabályokkal összhangban léphessenek életbe”

– közölte Margrethe Vestager, az Európai Bizottság versenypolitikáért felelős ügyvezető alelnöke (képünkön).

Margrethe Vestager

A program célja, hogy segítséget nyújtson a koronavírus-járvány által érintett vállalkozásoknak közvetlen támogatások, kölcsönök és tőkebefektetési intézkedések formájában, az uniós strukturális alapok e célra történő felhasználásával.

A program minden olyan vállalkozás – azaz mikro-, kis- és középvállalkozás, valamint nagyvállalat – előtt nyitva áll, amely hozzáfér az európai strukturális alapokhoz, és a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak betudható nehézségekkel küzd.

Az Európai Bizottság múlt héten már hozott egy hasonló döntést, akkor 50 milliárd forint felhasználását engedélyezte hasonló célokra.

(Index / Eurológus)

Valódi Hírek