Falus Ferenc: Itt katasztrófa lesz, ha a kórházból kisöpört betegeket rászabadítják a családokra (+videó)

Súlyos figyelmeztetés.

Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos csütörtökön keményen bírálta a kormány egészségügyi intézkedéseit a Facebookon tartott online sajtótájékoztatóján.

Falus szerint

  • Szükségtelen most hirtelen több mint 30 ezer kórházi ágyat felszabadítani, mert “nincs olyan, hogy 30 ezer ember lesz beteg egyszerre az országban”. Ha gyorsan is történnek a megbetegedések, akkor is fokozatosak lesznek.
  • Inkább szükségkórházak kellenének, vezénylési tervekkel. Ilyenek voltak az “átkosban” is, ezeket hívták honvédségi szükségkórházaknak, a szaktudás szerinte meglenne ehhez.
  • Magyarországon még nem volt olyan járvány, ami egyszerre sújtotta volna az ország egész területét, ezért ha be is robban a járvány, akkor sem lesz mindegyik kórház egyszerre megterhelve.
  • A Szent László kórház orvosainak szerinte már ideje lenne szakmai tapasztalataikat átadnia a többi orvosnak.
  • Hibás döntés, hogy nem ismerjük az adatokat: nem tudni, hogy az igazolt fertőzöttek közül hány ember szorul kórházi kezelésre, ezek közül mennyien vannak intenzív osztályon. Azt sem tudni, hogy mindez az ország területére lebontva hogy néz ki, márpedig ezt tudni kellene.
  • Katasztrófa lesz, ha a nem koronavírusos, de 0-24 órában egészségügyi ellátásra szoruló betegeket rászabadítják a családokra.

Videó:

Azonnali javaslatok az átgondolatlan kórházkiürítések helyett – Szabó Tímea és Falus Ferenc online sajtótájékoztatója#PárbeszédA sajtótájékoztató első része: https://www.facebook.com/parbeszedmagyarorszagert/videos/534100270850093

Közzétette: Párbeszéd Magyarországért – 2020. április 16., csütörtök

.

(via Index)