Ha szép szóval nem megy: Péntektől lezárják a Margit-szigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot

Egész húsvétra.

Annak érdekében, hogy a közterületeken ne legyen a járványveszély szempontjából veszélyes tömeg,

péntektől hétfőig,

minden nap reggel 8 és este 10 óra között lezárják a Margit-szigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot – jelentette be Karácsony Gergely csütörtökön késő este.

A főpolgármester hozzátette: felkérte Terdik Tamást, Budapest rendőrfőkapitányát, hogy a rendőrség szerezzen érvényt a lezárásokról szóló döntéseknek.

Karácsony utasította Handl Tamást, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetőjét, hogy munkatársaival mindenben legyen a BRFK segítségére.

Egyben utasította a BKK-t, hogy erre a négy napra függessze fel a 26-os busz közlekedését, valamint a jelzett időszakban ne álljon meg a 4-es és a 6-os villamos a Margit-szigetnél.

“Tisztában vagyok vele, hogy a döntés a kikapcsolódni vágyó budapestiek körében népszerűtlen lehet, sokaknak okoz kényelmetlenséget.

A járvány terjedésének megfékezése azonban most nehéz döntéseket tesz szükségessé. Kérem a budapestieket, maradjanak otthon az ünnepek alatt is.

Azzal tesszük a legtöbbet a szeretteinkért, ha nem látogatjuk meg őket. Tudom, nehéz, de ha betartjuk a korlátozó intézkedéseket, akkor túl leszünk ezen is.”

– indokolta döntését Karácsony Gergely.

Bár még mindig nem jelent meg a kormányrendelet, amely értelmezi a miniszterelnök szavait, hogy milyen…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. április 9., csütörtök

.